Kan man bli frisk av fibromyalgi?

20140213_153705Jeg har i et par år nå slitt med vonde hofter og stivhet om morgenen. Flere blodprøver viste verdier over normalen på leddgiktsprøvene så fastlegen ville jeg skulle prøve betennelsesdempende medikamenter, så for et års tid siden, prøvde jeg. Og jo da, de hjalp, men jeg sluttet med dem fordi jeg ikke visste årsaken til plagene (de er imidlertid ikke så plagsom at jeg trenger smertestillende). Men, ble i alle fall henvist til en revmatolog. Overlege Jon Lien har arbeidet som spesialist i revmatologi i over 30 år.   Jeg ble godt mottatt og ble spurt en rekke spørsmål før han undersøkte meg.  Smerten og stivheten jeg har, mente han kom av at jeg er mer enn normalt tøyelig i alle ledd og dette gjør senefester mer utsatt! Hipp hurra! Ingen leddgikt i sikte. Han mente at selv om jeg har forhøyede verdier var det ikke i nærheten av å være i risikosonen for alvorlige revmatiske lidelser som leddgikt. Jeg kunne ikke dy meg, men måtte spørre hva han som revmatolog mente om å bli frisk av fibromyalgi? Jo, han mente at det kan man bli frisk av, men at det er delte meninger om den saken. Og det vet jeg at det er! Men, jeg velger å tro at man kan bli frisk av fibro. Jeg kjenner meg frisk så hvorfor skal jeg ikke fortsett å leve sunt og gjøre det som gjorde at jeg ble frisk? Jeg måtte jo være dum for å ikke gjøre det!

Jeg hadde time til en fysioterapeut etter undersøkelsen hos revmatologen. Etter en grundig undersøkelse der mente han at mitt hofteproblem stammet fra pusten som igjen skaper spenninger i hoftene og som resulterer i irriterte slimhinner og senefester. Jeg fikk noen balanseøvelser og avspenningsteknikker som jeg skal gjøre. Jeg er så fantastisk glad for at jeg selv kan gjøre noe for å bli bedre!

Del gjerne dette dersom du tror at andre kan ha nytte av å lese denne bloggen :-)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing